Eef Scheffers, geboren, getogen en gestorven in Groningen. Zijn liefde voor het schilderen was groot. Onverbrekelijk verbonden met wie hij was. Zijn liefde voor mensen en de verantwoordelijkheid voor zijn gezin lieten hem soms geen ruimte voor dit belangrijke deel van zijn persoonlijkheid.

Eef begon al op jonge leeftijd te tekenen en schilderen. Zijn eerste olieverfschilderij vervaardigde hij op de leeftijd van twaalf jaar. Zijn bezetenheid voor het schilderen werd al snel zo groot, dat het zichtbaar werd in zijn rapporten. Terwijl over de hele linie de cijfers kelderden, schoten de cijfers voor tekenen omhoog.

Zijn carrière is, vooral in het begin, vrij willekeurig. Op zoek naar werk met een creatieve inslag belandt hij bij Glaszaak Koster waar hij in opleiding komt bij Henk Ten Hoopen in diverse glastechnieken. In dit vak krijgt zijn inventieve, kunstzinnige aard een goede kanalisering. Met schetsen en ontwerpen houdt hij zijn vaardigheden op peil. Met veel overwerken komt er brood en beleg op de plank, alles voor zijn gezin. Alleen in de vakanties is er tijd om te schilderen.

 

 

Eef Scheffers is geboren op 25 maart 1923 te Groningen en overleed op 5 mei 1996 te Groningen.

Zijn opleiding genoot hij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva waar hij leshad van o.a. Jan Altink, Evert Musch, Nico Bulder en R. Meyer.

Hij staat vermeld in de lexicon Nederlandse Beeldende Kunstenaars 1750-1950 door Pieter A. Scheen op blz. 298 (afb. 622)

© all rights reserved Erven EJ Scheffers 2005